Emotionally Focused Therapy (EFT)

Met EFT werk je aan je relatie. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open is en dichtbij je staat.

De Dans

In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan troost, steun of geruststelling bieden. Dit kan pas als je niet alleen maar boos bent, maar ook je kwetsbare gevoelens durft te tonen

Wat doe ik als EFT relatietherapeut?

Tijdens de relatietherapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie.

Dit wordt ook wel de ‘dans’ genoemd waardoor je wordt meegesleept. Dit negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie. We beginnen met het ontrafelen van dit patroon en van ieders aandeel in die ‘dans’.

Als je dat kunt zien, ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. Je ziet beter wat je zelf doet waarmee je je partner ongewild pijn doet, en je partner begint dat ook van zichzelf te zien. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding.

Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emoties toe te laten. Tijdens de coaching oefen je om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt. In plaats van op elkaars tenen te staan. Jullie zijn straks weer in staat om echte verbinding te voelen.

Mijn Werkwijze

Na de gratis en vrijblijvende kennismaking bepalen we samen wat er bij jullie past. Dit kan bestaan uit: losse gesprekken of gebruik maken van het houd me vast programma.

Het ‘Houd me vast’ programma bestaat uit 7 gesprekken met als doel je (partner) relatie te verbeteren. Door het volgen van het ‘Houd me vast’ programma  ontstaat er weer een diepere emotionele verbinding met elkaar. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen.

Tijdens de bijeenkomsten leer je jezelf en je partner beter begrijpen door de 7 gesprekken met elkaar te voeren die beschreven zijn in het gelijknamige boek ‘Houd me Vast’ van dr. Sue Johnson.

Is Houd me Vast iets voor jullie?

Het Houd me Vast programma  is bedoeld voor alle stellen die hun relatie willen verdiepen en sterker willen maken. Voor mensen die een serieuze relatie met elkaar hebben, getrouwd zijn, apart- of samenwonen, jong, oud, hetero- of homoseksueel zijn, hevig verliefd zijn of in een sleur zitten. Voor mensen waar de levensomstandigheden veranderen of zijn veranderd, voor mensen die een nieuw samengesteld gezin gaan vormen en bijvoorbeeld bij de komst van een kind of wanneer de kinderen het huis uit gaan, er veel werkdruk wordt ervaren of men zonder werk komt te zitten, men met pensioen gaat of (ernstig) ziek is geworden.

Kortom: voor iedereen die wil investeren in de relatie!

Relatietherapie Weekend

Mocht je in korte tijd je relatie een boost willen geven kunnen we een Houd me Vast weekend afspreken. Je combineert het programma met een heerlijk verblijf in Noordwijk aan Zee. De sessies zijn af te wisselen met een heerlijke strandwandeling.

Het arrangement bevat: 3 nachten logies (vrijdag-maandag), 4 gesprekken en verblijf in ons eigen gastenverblijf aan zee.

Prijs: 775 euro