Emotionally Focused Therapy (EFT)

Als EFT-relatietherapeut werk ik aan het versterken van relaties. EFT is de meest onderzochte en bewezen effectieve relatietherapie, gebaseerd op de hechtingstheorie. Deze theorie stelt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn en dat mensen beter functioneren in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is.

In EFT gebruiken we emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Vaak zit onder boosheid veel pijn verborgen. Het tonen van kwetsbare gevoelens kan leiden tot troost, steun en geruststelling van de ander.

Mijn Werkwijze

Mijn werkwijze begint met een gratis en vrijblijvende kennismaking, waarbij we samen bepalen wat het beste bij jullie past. Dit kan bestaan uit losse gesprekken of het volgen van het ‘Houd me Vast’ programma.

Het ‘Houd me Vast’ programma omvat 7 gesprekken gericht op het verbeteren van jullie (partner)relatie. Door dit programma te volgen, ontstaat er weer een diepere emotionele verbinding tussen jullie. Jullie leren negatieve patronen te doorbreken en onderliggende emoties en behoeften te herkennen.

Wat doe ik als EFT relatietherapeut?

Als EFT-relatietherapeut help ik bij het verhelderen van negatieve interactiepatronen die in de relatie zijn ontstaan. Deze patronen vormen vaak het kernprobleem. We beginnen met het ontrafelen van deze patronen en het inzichtelijk maken van ieders aandeel in deze ‘dans’.

Door dit inzicht ontstaat ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. Jullie leren beter te zien wat jullie zelf doen waarmee jullie elkaar onbedoeld pijn doen. Hierdoor verandert de sfeer tussen jullie en ontstaat er meer ruimte voor zachtheid en verbinding.

Is Houd me Vast iets voor jullie?

Het ‘Houd me Vast’ programma is geschikt voor alle stellen die hun relatie willen verdiepen en versterken, ongeacht leeftijd, geslacht of relatiestatus. Het is voor iedereen die wil investeren in zijn relatie, ongeacht de levensomstandigheden.